» Kavárna » Pivo nejen na žížeň !!

Kdo nemá rád pivo může ho využít třeba na..

Malinké dotěrné mušky které se v naší kuchyni objeví hned jakmile necháme v misce ovoce nebo rozkrojený citron nalákáme na pivo. Pivo přelijeme do nádobky kterou překryjeme papírem nebo folií upevníme gumkou vidličkou papír propícháme a mušky tam vletí a nedostanou se ven. Nejenom na mušky je dobré pivo,ale hlavně na pokojové rostliny. Trochu piva nalijeme do vody kterou květinám rosíme listy a použijeme i do vody kterou kytky zaléváme působí jako hnojivo. Pivo dokáže také změkčit tvrdé maso když ho do něj na několik hodin  naložíme.Je skvělým zkřehčovačem. Výhodou je že nezmění chuť masa. A co teprve když nemůžeme uvolnit rezavý šroubek sice jsem tohle nevyzkoušela,ale prý opravdu když šroubek polijeme pivem a počkáme několik minut tak kyseliny obsažené v pivu naruší rez a šroubek jde snadno povolit.Tak nevím pít  pívo nebo dělat pokusy?

Růžena | 22.07.2014 17:44
1

pívo

2

domácí chléb

Helena | 23.07.2014 19:17
musela bych ten recept hledat, ale vím jistojistě, že se do těsta na domácí chléb dávalo pivčo
ODKAZ:
3

Asi kvasnicový

Inka | 23.07.2014 19:21
Teď jsme se vrátili z nasosování / kvasnicový je zdravý/.Zítra jedu s ourodou ovoce do Rokycan.Nechala jsem jen na mlsky a brzy budou žluté ryngle.Koupání super.Jsem ojedinělá, už to baby nechávají ptákům a točí mlýnky.....Zahrad se zbavily.Ale já jsem tam tak šťastná...Motýli na komuli, kytičky a mlsání /už letní jablka!/Mám posekáno, zahrada jak prdýlka...
ODKAZ: http://img24.eu/images/08696107842918210507.jpg
4

Pivo

Hanka | 23.07.2014 20:58
mi bylo kdysi doporučeno na lapání slimáků.Ale to bych tam na zahradu potřebovala celý pivovar.Tak raději dávám pivo do sebe.Aspoň mám dostatek BÉČKA!Občas dáme Vratislav a nyní začali čepovat Černou Barboru! Tak proč to nezkusit.Že??
ODKAZ:
5

4: pivo

Růžena | 24.07.2014 07:22
To je názvů a příchutí piva. Děláš dobře ochutnávej a pak mi poradíš! Já sice tvrdím že není nad Litovel ale taky jsem ochutnala borůvkové které jako pivo vůbec nechutnalo. Takovou Plzeň bychom v našem věku měli ochutnávat skleničku každý den.Z pivovarských kvasnic se dostává do těla chróm, kterého je v běžné stravě nedostatek.Ten podporuje aktivitu inzulinu regulujícího hladinu cukru v krvi. Nedostatek chrómu vede k chuti na sladké.Mírná konzumace piva potlačuje rozvoj cévních chorob způsobených usazováním tukových látek v cévách a v důležitých orgánech, především v srdci a mozku. Snižuje také hladinu homocysteinu, který mívá na svědomí vznik srdečních a cévních chorob. Riziko aterosklerózy a rakoviny střeva, prsu a dělohy zmírňují polyfenoly s anioxidačními a antikancerogenními účinky.Látky z chmelového extraktu zpomalují uvolňování vápníku z kostí, takže pomáhají předcházet osteoporóze, která trápí stále více žen. Takže vlastně pivo je lék se divím že ho neužívám místo patáků!
ODKAZ:
6

3: mlsání

Růžena | 24.07.2014 07:37
taky jsem na zahradě ráda maliny jsem domlsala rybíz je zužitkovám až na pár halouzek které slouží stále k mlsání, broskve taky domlsané ze skorek udělaná přesnídávka další plody zahrad dozrávají rajčata okurky. Ryngle asi půjde k zemi 7 roků kvete jak blázen ale plody žádné má to za pár!Hrozno taky bude jestli ho nesklidí dřív ptactvo a těch mirabelek letos jsou plné stromy. No a kytky dostaly po těch přívalových deštích hodně zabrat taky mám tu kytku cos vyfotila hodně kopců mám ji ráda vydrží dlouho ve váze.
ODKAZ: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/994115_722310594481852_7656136828168312433_n.jpg
PŘIHLÁSIT SE || ZAREGISTROVAT SE (host)
© Miloslav Design 2013-2015
60K