» Kavárna » Kuba nebo hubník?

Ráno jsem poslouchala rádio a tam jedna paní povídala o strých zvycích. Mezi jiným zmínila i kubu. Říkala, že se mu říká kuba nebo hubník a taky houbovec. Já vím že se u nás dělá kuba, který je z krup a hub. Hubník kde jsou základem housky, houby a vajíčka. Nakonec houbovec, ten se dělal s brambor pohanky a vajec. Všechna tři jídla se zapékají. Co kdybychom si řekli o jídlech, která se u nás na stůl podávají. Třeba by to byla dobrá inspirace jak obohatit tabuli lidovými krajovými jídly. 

akimoro | 21.12.2013 08:24
1

Kuba

zorka | 21.12.2013 14:43
Souhlasím se tvým členěním houbových jídel. Kubu nás děláme tradičně o Vánocích, i když ne na Štědrý večer. To se u nás podávají jako moučník peciválky se sirobem hned po smaženém kapru se salátem.
akimoro | 21.12.2013 19:44
Já dělám kubu, hubník nebo houbovec kdykoliv dostaneme chuť, ale na vánoce nesmí kuba chybět. Dělám ho ve velkým. V poledne přijede Ondra a rozveze všem kubu k obědu.Po obědě přijede pro mně a potom s dětmi jede do Rychnova a my s Danou připravujeme vše co k vánoční tabuli patří. Nakonec se dají dárky pod stromeček a může Ondra přijet s dětmi domů.
3

Kuba

Růžena | 22.12.2013 06:10
Taky dělávám letos bude v malém množství.Taky nesmí chybět oukrop.Hodně hub dát na cibulku osmažit zalít vývarem nebo vodou přidat kroupy, kus uzeného masa, nejlepší je uzené koleno,zeleninu,koření a dát vařit.Do druhého hrnce si dát vařit kvašemé zelí jak je uvařené tak teprve pak se přelije do uvařeného oukropu a ještě chvilku nechá přejít varem.Kdo neznáte vyzkoušejte!
4

3:

akimoro | 22.12.2013 06:45
Téhle polévce se u nás říká couračka. Můžu jen doporučit. Hlavně po Silvestru.
5

4: no jo

Růžena | 22.12.2013 06:51
u nás máme Silvestra dost často protože tenhle uokrop se v našem jídelníčku objevuje každý týden a vařívám ho velký hrnec.
PŘIHLÁSIT SE || ZAREGISTROVAT SE (host)
© Miloslav Design 2013-2015
60K